Aileler otistikli çocukları için sahneye çıktı

Samsun'da tedavi gören otistik hastası çocukların aileleri, Samsun Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde hünerlerini yavruları için sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kayınpederi ve kayınvalidesinin isimlerinin konulduğu Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OCEM), yıl sonu etkinlikleri düzenledi. Etkinliklerde bilinenlerin aksine bu defa sahneye çocuklar değil aileleri çıktı. Tamamı velilerden oluşan koro, çocuklarının karşısına çıkarak şiirler, şarkılar ve türküler söyledi. Aileler hem hünerlerini sergiledi, hem de yavrularını mutlu etti.

Çocuklar, anne ve babalarını mutluluk ve gurur içinde izledi. Program sonunda otistikli çocuklar ailelerini ayakta alkışladı. Velilerden Arzu Aytekin'in otistik çocuklara yazdığı şiirini okuması sırasında ise velilerin gözleri doldu. Okul aile birliği üyesi ve aynı zamanda bir çocuğu da otistik olan Mehmet Kocabaş, ?Yavrumuzun 2 yaşında otistik olduğunu öğrendik. Bu bizi üzmekle beraber çocuğumuz için neler yapmamız gerektiğini araştırdık, ona desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Araştırmalarımız sonucunda Fahriye - Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile temasa geçtik. Yavrumuz bu okula başladıktan 3 yıl sonra ilk defa bizden halının üzerindeki bir kalemi istedi. O anda dünya durmuş gibi geldi. Kendimizi bir rüya âleminde sandık. Dünyalar bizim olmuştu. Bu anın bitmemesini istedik. O dakikalar hala capcanlı. Bu okulun faydasını anlamaya başlamıştık. Çocuğumuz Eren Şimdi okuma biliyor, yazma biliyor ve karşısındakilerle iletişim kuruyor. Giderek kendini geliştiriyor.? dedi. Etkinliğe bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber